lauantaina, syyskuuta 26, 2009

Parempi olo :)

Huh huh, mikä viikko takana. Tämä ei onneksi kuitenkaan ollut sikahiniä, vaan tavallista flunssaa. Tai toisaalta en tiedä, oliko onneksi, ehkä se olisi parempi sairastaa tässä vaiheessa eikä rajummassa toisessa aallossa. Harkitsen kuitenkin rokotusta, joten toivottavasti ei saisi sitä lainkaan.

Nyt tämä flunssa alkaa olla onneksi ohi. Hieman vielä yskityttää ja heikottaa, mutta ero parin päivän takaiseen oloon on huomattava. Toivottavasti tämän syksyn sairastelut oli nyt tässä ja pystyy keskittymään tästä eteenpäin opiskeluun.

Aikamoinen kiriminen tässä viikonloppuna tulee, että pääsee taas kärryille, missä kursseilla mennään. No, kello huomenna kahdeksalta soimaan ja nenä kiinni kirjoihin, niin eiköhän se siitä.

keskiviikkona, syyskuuta 23, 2009

Flunssa jatkuu ja jatkuu ...

Tänään on keskiviikko enkä ole koiranulkoilutuksia lukuunottamatta pistänyt nenääni ulos talosta sitten perjantain. En ole voinut ajatellakaan lähteä luennoille, olo on ollut niin kauhea. Huomenna täytyy käydä terveydenhoitajalla YTHS:ssä, jos ei olo tästä huomenaamuun mennessä parane. Toivottavasti paranee! En edes uskalla ajatella, mitä tällainen päivien poissaolo tekee kurssien suorittamiselle. Toivottavasti en joudu jättämään mitään kurssia kesken tämän takia.

lauantaina, syyskuuta 19, 2009

Vitsin flunssa!

Just vähän aikaa sitten olin kipeenä flunssassa, niin eikös taas viime maanantaina alkanut olla höntti olo. Koko viikon tuntui vähän alkavalta flunssalta, kunnes sitten perjantaina se puhkesi kunnon niiskutaudiksi. Voi ei! Huomenna pitäisi mennä kävelemään Aaltokymppi, mutta täytyy nyt valitettavasti jättää väliin. 10 km tuntuisi mulle rankalta matkalta terveenäkin, saati sitten flunssassa.

No, eiköhän se taas tästä. Viikonlopun lepäilen, niin pitäisi olla jo maanantaina hieman parempi olo. Vaikka pari viikkoahan nämä flunssat yleensä mulla kestää. Sunnuntaina on kyllä pakko tehdä laskareita ja muita ensi viikon pakollisia tehtäviä.

tiistaina, syyskuuta 15, 2009

Ei kahta kolmatta...

Ensin meni näppis, sitten hiustenkuivaaja ja nyt sitten kaiuttimet. Huoh, toivottavasti ei enää enempää ala tavarat hajoilla.

Tietsikan kaiuttimet ovat kanssa aika korkealla mun must have -listalla. En omista lainkaan cd-soitinta, joten kuuntelen kaiken musiikin cd:ltä tai esim. youtuubista tietsikan kautta. Ja nyt ei ole kaiuttimia. Kuulokkeet on, mutta ne on jotenkin huononmalliset ja painaa ikävästi päätä. Voi itku, kai se on pakko käydä ostamassa uudet kaiuttimetkin. Kohta mun opiskelijan budjetti heittää häränpyllyä. :(

Kotipäivä tänään

Tänään teen kotona lukujärjestyksen lopullisen version eli etsin ja sijoittelen vielä puuttuvat laskarit. Samoin käyn kaikkien valitsemieni kurssien sivut vielä kerran läpi ja teen listan tarvittavista kirjoista. Sitten pitäisikin syksyn opiskelupaketin olla valmis. \o/

Myöhemmin iltapäivällä sitten lasken ja teen tarvittavat laskarit ja aloittelen Java-kurssin ohjelmointiharjoitusta. Ensimmäiseksi täytyy hakea ja asentaa Eclipse kotikoneeseen.

maanantaina, syyskuuta 14, 2009

Uusi viikko

Tänään en mennyt luennoille, vaan hoidin kotona asioita. Ensimmäisenä täytyi käydä ostamassa uusi hiustenkuivaaja sen rikkoutuneen tilalle. Mietin kyllä, että onko uuden hankkiminen aivan välttämätöntä, ja tulin tulokseen, että on. Talvi on tulossa, hiusten kuivuminen itsekseen voi viedä tunteja, ja aamuisin pitää päästä ajoissa lähtemään, vaikka olisi pessyt hiuksensa aamusuihkussa. Juuri sopivasti Lidl sattui mainostamaan tänään kauppoihin tulevaa edullista hiustenkuivaajaa, joten siis kävin sen ostamassa. Huomenna täytyy testata se.

Päivemmällä lähdin poikani mukaan, kun hän meni ostamaan itselleen uutta tietokonetta. On se vaan hieno! Upouusi hp. Koneessa on takana sekä ps/2- että usb-portit, joten kysyin vaihtaisiko hän uuden näppäimistöni (josta aiemmin kerroin) koneen mukana tulleeseen näppäimistöön, jossa on usb. Hän mielellään vaihtoi standardiversion uuteen medialaitteeseen. Eli sekä poikani että minä ollaan tyytyväisiä vaihtoon ja nyt mulla on taas toimiva näppäimistö tässä koneessa, jeee.

perjantaina, syyskuuta 11, 2009

Aah, perjantai!


Ah, viimein perjantai. Olo on edelleen väsynyt mutta onnellinen. J Tuntui tosi kivalta jälleen aloittaa syyslukukausi, vaikka aamuheräämiset olivat melko vaikeita pitkään jatkuneen toimettomuuden jälkeen. Kyllä nyt viikonloppukin tuntuu ihan erilaiselta, kun on ahkerasti puurtanut koko viikon! Nyt vaan rentoudun, otan pari kuivaa sidukkaa, syön hyvää juustoa ja vietän iltaa telkkarin ja koneen äärellä. Ah, pitkästä aikaa oikein tyytyväinen olo! Huomenna sitten alan tehdä rästiin kerääntyneitä töitä, lähetellä taas lisää työhakemuksia ja aloitella ensi viikon laskareita.

Hiustenkuivaaja :(


Tänään menen lukujärjestyksestä poiketen vasta klo 12 luennoille. Silloin alkaa toinen perjantain uusista kursseista: Sovellettu todennäköisyyslaskenta A. Toinen uusi, Mittaustekniikan perusteet A, alkaa kaksi tuntia myöhemmin. Molemmille luennoille on parempi mennä. TN A –luennolla käydään läpi käytännön asiat ja mittausluennolla on luennon lopuksi luentokuulustelu, joilla kurssin tenttiosuuden voi kätevästi suorittaa voi korvata luentoja käsittelevät kaksi tenttitehtävää.

Hiustenkuivaaja säikäytti äsken pahemman kerran. Käynnistin sen, niin kuului vaan WHUUMM ja tuuletusaukoista pöllähti savupilvi. Sitten se sammui. Onneksi ei kuitenkaan lentänyt kipinöitä. Ei auta kuin ostaa uusi. :(

keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Kolmas päivä


Tänään ei enää iltapäivästä ollut ihan rättipoikkiolo. Nyt tosin jo väsyttää, vaikka kello ei ole vasta kuin kahdeksan. Parempaan suuntaan kuitenkin siis menossa. J Huomenna on eka luento vasta kymmeneltä. Hyvä niin, sillä illalla (tai oikeastaan yöllä) tulee Diilin finaali telkkarista ja haluan katsoa sen.

Nyt alkavat kaikki opiskelutarvikkeet olla pikku hiljaa kasassa. En ole vielä tosin löytänyt kumpaakaan penaaleistani, jotka keväällä laitoin johonkin syksyä odottamaan. Onneksi löysin uuden penaalin kaupasta yhdellä eurolla ja kyniä ja muuta penaalintäytettä oli kirjoituspöydälläni kynäpurkissa. Harmittaa vaan, että laskimeni on toisessa niistä penaaleista. En viitsisi ostaa uuttakaan, sillä se on hyvä ja toimiva laskin, Casio FX-115 MS. Jotenkin olen tykästynyt noihin Casion vempaimiin. Tekisi kovasti mieli ostaa Casion supernopea Exilim-kamerakin.

tiistaina, syyskuuta 08, 2009

Noppa nikottelee


Voi harmi, Noppa ei tällä hetkellä toimi. Tulee vaan ilmoitus:

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

No, eiköhän se kohta taas toimi, kun lukukauden alkuryysis menee ohi. J


Ensimmäiset pari päivää


Nyt on ensimmäiset pari päivää takana. Tunnelma on, hmm, väsynyt mutta onnellinen. Olen oikein ylpeä itsestäni, että sain lähdettyä kaikille kursseille, mitä olin suunnitellutkin. Aamuherääminen oli kyllä tuskaista. Moneskohan päivä tämä jo on, että on tullut nukuttua vain noin neljä tuntia yössä. Tänään se alkoi jo tuntua: väsytti, päässä jyskytti, mahassa kiersi. Sisulla olin kuitenkin päivän loppuun asti. Eiköhän elimistö kohta taas totu aamuheräämisiin. Tänään täytyy yrittää mennä aikaisin (klo 22) nukkumaan, että saisi viimein tarpeeksi unta.
Hyvä, etteivät laskarit ole vielä alkaneet, niin ei täydy skarpata enää näin iltaisin. Nyt voi vaan istua ja levätä ja kerätä voimia huomisen luentoihin. Huomenna klo 8.15 täytyy olla Kumpulassa ja sen jälkeen klo 10.15 Otaniemessä, josta takaisin Kumpulaan klo 14.15. Bussi 506 on tähän matkustamiseen todella kätevä. Matkaan menee vain noin puoli tuntia.

sunnuntaina, syyskuuta 06, 2009

Huomenna alkaa …


Huomenna vihdoin alkaa uusi lukuvuosi. Odottelenkin jo innolla, että pääsee taas osallistumaan yliopistomaailmaan. Huomenna klo 8.15 pitää olla virkeänä Otaniemessä. Saattaa kuitenkin olla hieman vaikeaa herätä aikaisin, sillä tässä kesän aikana on vuorokausirytmini lipunut aivan toisenlaisiin lukemiin: yleensä olen valvonut jopa neljään aamulla! Mutta se on hyvä vaan taas päästä normaaliin arkirytmiin.

Lukujärjestys on valmis

Syksyn ensimmäisen periodin lukujärjestys on nyt suurinpiirtein valmis. Vielä puuttuu joitakin laskareita joukosta.  Ilmoittauduin useimpiin kursseihinkin jo. Nyt pitää pitää vähän taukoa ja sitten illemmalla jatkaa ilmoja, kirjoja ja muuta valmistelua huomiseksi.

lauantaina, syyskuuta 05, 2009

Lukujärjestyksen tekoon!

No niin, nyt on syyskuu taas niin pitkällä, että luennot alkavat jo ensi maanantaina. Tänään ja huomenna on siis päätettävä ne kurssit, mihin haluan osallistua, laadittava lukujärjestys ja ilmoittauduttava kursseille.

Kurssit listaan opiskelusivustoni kurssit-sivulle ja lukujärjestys tulee yhtä loogisesti lukujärjestys-sivulle.

torstaina, syyskuuta 03, 2009

Nokia Booklet 3G -minikannettava

Harvoin tulee tunne mistään tavarasta, että toi on pakko saada. Mutta nyt sellainen on tulossa kauppoihin: Nokia Booklet 3G -minikannettava. Yhdellä sanalla, wau! Vaikuttaa olevan kaikella tavalla aivan mahtava, niin käytettävyydeltään kuin ulkonäöltäänkin. Tuskin maltan odottaa, että ne tulevat kauppoihin. :D
 



 




 
Nokian tiedote 24.8.2009:
http://www.nokia.fi/nokia/lehdisto/tiedotteet/tiedotteet?newsid=1336682
 

keskiviikkona, syyskuuta 02, 2009

Tänään katse taivaalle

Tänään kannattaa illalla nostaa katseensa taivaalle. Kuu on melkein täysi ja Jupiter loistaa kirkkaana vieressä. Jo eilen tähtitaivas näytti upealta, mutta tänään sen pitäisi olla vielä näyttävämpi.

current night sky over Helsinki
Sky map by AstroViewer®


Artikkelista Moon and giant Jupiter pair up on September 2 löytyy havainnollinen piirros aiheesta.

 

Arrgh, hermo menee näppäimistöön

Jostain syystä näppäimistöni a-kirjain ei toimi. Sen tilalle tulee kirjoitettaessa jännä C-johdannainen tai kirjain jää kokonaan sanasta pois.

Ja sama teksti korjaamattomana:

JostÇin syystä näppäimistöni Ç-kirjÇin ei toimi. Sen tilÇlle tulee kirjoitettÇessÇ jännä C-johdÇnnÇinen tÇi kirjÇin jää kokonÇÇn snÇstÇ pois.

Tähän on toki useita korjausmahdollisuuksia:


1. Copy/paste
Tätä teen useimmiten. Kopioin a-kirjaimen jostakin tekstistä ja korvaan väärät kirjaimet tekstissä.
Hidas!

2. Kirjoita teksti wordissä ja korjaa kaikki väärät korvaa-toiminnalla.
Kätevää, mutta aika hidasta kuitenkin useiden sovellusten välillä hyppiessä. Ellen sitten alkaisi kokonaan kirjoittaa blogimerkintöjä wordissä…

3. Katso, olisiko mahdollista määrittää jollekin muulle näppäimelle a-kirjain. Esim. å olisi aika hyvä ehdokas tähän.
Tätä mahdollisuutta täytyy opiskella!

4. Osta uusi näppäimistö.
Ostin jo, mutta siinä olikin PS/2-liitin, jollaista porttia ei koneessani ole. Kaupasta saisi PS/2-USB-adapterin, mutta se maksaa suunnilleen yhtä paljon kuin ostamani näppäimistö, joten vielä ainakaan en taas ryntää kauppaan.

5. Avaa näppäimistö ja katso, voisiko sen puhdistaa tai muuten korjata.
Harkinnassa :)

Eiköhän tähän jokin ratkaisu löydy. Kovin kauaa en enää viitsi copy/pasteta a-kirjaimia.

Teknologian, talouden ja taiteen kestävän kehityksen näköaloja -luentosarja

Sivupalkkien uutissyötteisiin oli tullut ilmoitus mielenkiintoisesta kurssista: Teknologian, talouden ja taiteen kestävän kehityksen näköaloja -luentosarja.

Kurssi alkaa 15.9. ja jatkuu tiistaisin (ja joskus torstaisin) klo 16-18. Valitettavasti aika ei riitä käydä tällä luennolla eikä varsinkaan viikoittaisen oppimispäiväkirjan kirjoittamiseen. Onneksi luennot videoidaan, joten voin kuitenkin seurata kurssia, vaikkei siitä sitten saa opintopisteitä. Videot ovat kurssin www-sivuilla Nopassa.
 

Kokeilin Share This -toimintoa

Katsotaan, kuinka tämä toimii. Artikkeli via Space Fellowship via NASA.

NASA Takes You on a tour of Earth’s frozen regions

Posted using ShareThis

 

tiistaina, syyskuuta 01, 2009

Kotisivut melkein valmiit

Nyt alkavat kotisivuni olla suurin piirtein valmiit. Vielä tarvitsee tehdä sisältöön joitakin lisäyksiä (suurimpana työnä listata kaikki ottamani kurssit), mutta sivujen runko ja malli alkaisivat nyt olla kunnossa.

Poistin blogista mm. kurssien linkit. Tästä eteenpäin pidän tätä sellaisena, mihin blogit ovat juuri omiaan: päiväkirjana, mieleen tulevien kommenttien ylöskirjaamiseen ja kaikenlaiseen turisemiseen opiskelijaelämästä.